fiskecamp

Askevik med sjösättningsramp, skyddad hamn, servering och stugor är troligen den absolut bästa utgångspunkten för trolling i östra Vänern. Från islossning tills isen lägger sig eller julen lackar för dörren kan du sjösätta och snabbt komma ut till de bästa laxvatten i Vänern. När du kommer tillbaka kan du värma dej i bastun eller ta en öl i restaurangen och dra några historier.

Fiskekarta

Jullaxen 2019 tyngsta fisk – en Gullspångslax på 8,40 kilo

Udo Herzberg

Med en fullt utrustad trollbåt tar jag dig på Vänern för att jaga efter lax, havsöring, gös och gädda.

Den bästa tiden för lax och öring är mars, april och maj och sedan igen från oktober till isen kommer. Bra tid för stor gädda i det öppna vattnet är naturligtvis också hösten, från september till november, men sommaren ger mycket bra resultat varje år. Gös gillar det varmare och fångas på kvällen över sandiga områden. Under senare år har det gått mycket bra på mitt territorium (norr om ön Torsö). Eftersom jag inte kan förbeställa vädret är en slutgiltig bokning och betalning endast på plats möjligt, men ditt intresse för en utresa meddelas redan vid bokningen, så att jag kan förbereda allt bra.

Udo Herzberg
Nordkleven 8, 54266 Sjötorp, Sverige
0723 995880
+46 723 995880
uto@tiveden.d

Thomas johansson

Torsö Båt erbjuder sportfisketurer på Vänern, erfaren fiskeguide med trollingfiske som specialitet och charterturer på Vänern med max 7 passagerare.

Vår vanligaste utgångshamn är Brommösund på Torsös västsida, men vi utgår även från andra platser runt Vänern.

Thomas Johansson
+46 708 833 843
tj@vanertrolling.se